zondag 13 april 2014

Vakantie naar Egypte is op dit moment niet mogelijk

Veel mensen hebben een vakantie geboekt naar Egypte. Helaas zijn er al heel wat reizen gecanceld, en wordt er nog steeds aangeraden om op dit moment niet als toerist heen te gaan. (vaak is dit ook niet mogelijk omdat er veel vluchten niet meer gaan)

Sinds de revolutie in het oosten is begonnen, is er in veel Arabische landen onrust. Zo is er ook in Egypte, na de val van president Morsi vorig jaar, veel onrust. Deze onrust is de afgelopen tijd nog veel groter geworden. Er is veel geweld en er wordt in het hele land, gedreigd met terroristische aanvallen. Nederlanders die nog in de toeristische gebieden in de Sinaï verblijven, worden verzocht om het gebied te verlaten en terug te keren naar huis.

Maar, ook voor de overige vakantiegebieden in Egypte, wordt op het moment de reis ontraden door de overheid. Over sommige wegen mag niet worden gereisd, en op vele plaatsen wordt je verzocht enkel het vliegveld in die plaats te bezoeken, indien dit nodig is. Naast het gevaar voor aanslagen en demonstraties, is er een grote mate van criminaliteit, waarvan toeristen het doelwit zijn.

Door het teruglopen van het toerisme, is er voor veel mensen geen werk. Hierdoor wordt je als toerist regelmatig op een opdringerige manier aangesproken, en wordt er zo geprobeerd om toch geld te verdienen. Hierdoor voel je je al snel minder veilig, en ook dit kan escaleren. Veel plaatsen zijn nu niet te bezoeken/bezichtigen, en ook wordt er op veel toeristische plaatsen aangeraden om niet te fotograferen. De plaatselijke bevolking is op dit moment heel gevoelig, en er kan al snel iets verkeerd worden opgevat.

 Mocht je al geboekt hebben, kun je waarschijnlijk het beste proberen om de reis om te boeken. Mocht je nog gaan boeken, kun je dit jaar misschien dus beter voor een andere vakantiebestemming kiezen...

Wil je meer informatie? Op de website van de overheid wordt alles uitgebreid uitgelegd;