zondag 13 april 2014

3 tips voor in het vliegtuig

Je hebt korte en lange vluchten, maar voor allebei is het fijn als je comfortabel kunt reizen! Hier zijn een aantal tips die ervoor kunnen zorgen dat de reis prettig verloopt:

1: Drink veel water


De lucht in een vliegtuig is door de airconditioning erg droog. Door veel water te drinken, zorg je dat je niet uitdroogt. Ook kan het drinken van veel water ervoor zorgen dat je benen bijvoorbeeld minder, of niet, opzwellen tijdens het vliegen. Probeer alcoholische drankje te vermijden, omdat dit juist het vochtgehalte in je lichaam laat dalen.

2: Bewegen

Vaak is een zitplaats in het vliegtuig niet al te ruim. Doordat je soms erg lang moet vliegen, en je dus erg lang op je stoel zit, wordt je stijf. En ook hierdoor kunnen je benen en enkels flink opzwellen. Als het mogelijk is, loop dan regelmatig even een rondje in het vliegtuig. Is dit niet mogelijk, of vind je het vervelend, doe dan gewoon wat eenvoudige oefeningen op je stoel; hou je benen een poosje in de lucht, draai rondjes met je voeten, en strek en buig bijvoorbeeld je knieƫn. Al zijn het minimale bewegingen, het scheelt een heleboel.

3: Zorg als het nodig is voor meer beenruimte

Zeker als je lang bent, kan een gewone zitplaats in het vliegtuig te krap zijn. Voor even is het niet zo erg, maar als je een poosje moet vliegen kan dit gaan irriteren of zelfs pijn gaan doen. Vaak kun je van te voren online inchecken, maar ook alvast een zitplaats uitzoeken. Zo kun je ervoor zorgen dat je vooraan of bij een nooduitgang komt te zitten. Doordat er dan niet direct een stoel voor de jouwe staat, hebben je benen een stukje meer ruimte, en zit je comfortabeler. Doe dit wel op tijd, want je bent meestal niet de enige die dit wil. (meestal kost dit een kleine meerprijs)